Vegeta bag
Hrvatska

Hrvatska

Odresci Barun Trenk

Recipe duration

60 min

Recipe total people

4 osobe

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sastojci:

  • 4 svinjska odreska od buta
  • 2 žličice Vegete
  • Vegeta Maestro crni papar mljeveni
  • 4 žlice Ajvara blagog Podravka
  • 8 ploški Kulena Podravka
  • 2 tvrdo kuhana jaja
  • 3 žlice ulja

ZA UMAK:

  • 250 g šampinjona
  • 1 žličica Vegete
  • malo Vegeta Maestro crnog papar mljevenog
  • 1 žličica Dolcela Gussnela
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema:

  1. Odreske potucite da postanu tanki, pospite žličicom Vegetom i mljevenim crnim paprom.
  2. Premažite ih ajvarom pa na svaki stavite dvije ploške kulena i dvije četvrtine kuhanog jaja. Savijte ih sa strane pa zatim zarolajte (kao burito) i krajeve pričvrstite čačkalicama.
  3. Stavite odreske na zagrijano ulje i popržite sa svake strane. Izvadite ih na tanjur, stavite sa strane i pokrijte folijom.
  4. Na istu tavu dodajte još malo ulja, narezane šampinjone i kratko popecite. Vratite meso i zalijte s oko 250 ml vode te pirjajte poklopljeno 15-ak minuta, dok meso ne omekša.
  5. Dodajte Vegetu, crni papar i Gussnel razmućen u vrhnju i malo vode. Kuhajte još 3 – 5 minute.

Posluživanje:

Pospite nasjeckanim peršinom i poslužite uz pire, krokete ili koji drugi prilog.

Savjet:

Svinjske odreske možete zamijeniti telećim ili junećim odrescima.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk