Sastojci:
- 1,5 kg junetine bez kosti za gulaš
- 4 žlice ulja
- 2 velika luka
- 5 žlica Glatkog brašna Podravka
- 3 žlice koncentrata rajčice Podravka
- 1 žlica Vegeta Maestro slatke crvene paprike
- 4 češnja češnjaka
- 2 žlice Vegeta Maestro mažurana
- 1 žlica Vegete
- 1/4 žlice Vegeta Maestro crnog papra
Priprema:
- Meso narežite na kocke. Na 2 žlice zagrijanog ulja stavite meso i popecite na jačoj vatri uz povremeno miješanje dok ne dobije rumenu boju.
- Meso izvadite i stavite sa strane. U istu posudu dodajte preostalo ulje i kad se zagrije dodajte sitno narezani luk.
- Popecite ga do zlatne boje, dodajte brašno, koncentrat rajčice, crvenu papriku, protisnuti češnjak i mažuran. Dobro promiješajte i pržite još minutu da se masa sjedini.
- Ulijte 1 litru vode, dodajte Vegetu i meso. Pirjajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje dok meso ne omekša (oko 90 minuta).
- Po potrebi podlijte vodom, posolite i pospite crnim paprom.
Posluživanje:
Ovo jelo tradicionalno se poslužuje s češkim knedlama od kruha.
Savjet:
Ako vam ne stane sve meso u posudu, pržite ga u više navrata.