Vegeta bag
Češka

Češka

Češki gulaš

Recipe duration

180 min

Recipe total people

6 osoba

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sastojci:

  • 1,5 kg junetine bez kosti za gulaš
  • 4 žlice ulja
  • 2 velika luka
  • 5 žlica Glatkog brašna Podravka
  • 3 žlice koncentrata rajčice Podravka
  • 1 žlica Vegeta Maestro slatke crvene paprike
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 žlice Vegeta Maestro mažurana
  • 1 žlica Vegete
  • 1/4 žlice Vegeta Maestro crnog papra

Priprema:

  1. Meso narežite na kocke. Na 2 žlice zagrijanog ulja stavite meso i popecite na jačoj vatri uz povremeno miješanje dok ne dobije rumenu boju.
  2. Meso izvadite i stavite sa strane. U istu posudu dodajte preostalo ulje i kad se zagrije dodajte sitno narezani luk.
  3. Popecite ga do zlatne boje, dodajte brašno, koncentrat rajčice, crvenu papriku, protisnuti češnjak i mažuran. Dobro promiješajte i pržite još minutu da se masa sjedini.
  4. Ulijte 1 litru vode, dodajte Vegetu i meso. Pirjajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje dok meso ne omekša (oko 90 minuta).
  5. Po potrebi podlijte vodom, posolite i pospite crnim paprom.

Posluživanje:

Ovo jelo tradicionalno se poslužuje s češkim knedlama od kruha.

Savjet:

Ako vam ne stane sve meso u posudu, pržite ga u više navrata.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk