

Sastojci:
- 500 g smeđe ili zelene leće
- 1,25 l vode
- 2 češnja češnjaka
- 2 Vegeta Maestro lovorova lista
- 1 žlica Vegete
- 125 ml maslinova ulja
- 1 žlica Koncentrata rajčice Podravka
- 1 žlica vinskog octa
- Vegeta Maestro morska sol
- Vegeta Maestro crni papar mljeveni
Priprema:
- Leću properite i ostavite da se namače u vodi 2 sata. Zagrijte1,25 l vode u većoj posudi pa dodajte ocijeđenu leću, sjeckani luk, protisnuti češnjak, lovorov list i Vegetu. Kuhajte poklopljeno 25 minuta.
- Kuhajte poklopljeno 25 minuta.
- Dodajte maslinovo ulje, koncentrat rajčice i vinski ocat. Kuhajte oko 15 minuta dok leća ne omekša, a juha ne postane gušća
Posluživanje:
Posolite po potrebi i dodajte crni papar.
Savjet:
Juhu poslužite s drobljenim feta sirom i malo vinskog octa.




