Vegeta bag
Grčka

Grčka

Grčka juha od leće

Recipe duration

60 min

Recipe total people

8 osoba

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sastojci:

  • 500 g smeđe ili zelene leće
  • 1,25 l vode
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 Vegeta Maestro lovorova lista
  • 1 žlica Vegete
  • 125 ml maslinova ulja
  • 1 žlica Koncentrata rajčice Podravka
  • 1 žlica vinskog octa
  • Vegeta Maestro morska sol
  • Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Priprema:

  1. Leću properite i ostavite da se namače u vodi 2 sata. Zagrijte1,25 l vode u većoj posudi pa dodajte ocijeđenu leću, sjeckani luk, protisnuti češnjak, lovorov list i Vegetu. Kuhajte poklopljeno 25 minuta.
  2. Kuhajte poklopljeno 25 minuta.
  3. Dodajte maslinovo ulje, koncentrat rajčice i vinski ocat. Kuhajte oko 15 minuta dok leća ne omekša, a juha ne postane gušća

Posluživanje:

Posolite po potrebi i dodajte crni papar.

Savjet:

Juhu poslužite s drobljenim feta sirom i malo vinskog octa.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk