Vegeta bag
Grčka

Grčka

Grčki marinirani pileći ražnjići

Recipe duration

25 min

Recipe total people

4 osobe

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sastojci:

ZA MARINADU:

  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličicu Vegeta Mestro origana
  • 1/4 žličice Vegeta Maestro ružmarina
  • 1 žličica Vegeta Maestro slatke crvene paprike
  • 2 žličice Vegete
  • 1/4 žličice mljevenog Vegeta Maestro crnog papra
  • 40 ml maslinova ulja
  • 30 ml bijelog vina
  • ocijeđen sok 1/2 limuna
  • 800 g pilećeg filea
  • 2 lista Vegeta Maestro lovora

Priprema:

  1. U sjeckalicu stavite češnjak, origano, ružmarin, slatku crvenu papriku, Vegetu, crni papar, maslinovo ulje, vino, limunov sok i dobro izmiješajte.
  2. Piletinu narežite na veće kocke prikladne za ražnjiće i stavite u veću posudu.
  3. Prelijte pripremljenom marinadom, dodajte lovorov list i dobro promiješajte. Ostavite marinirati 2 sata ili preko noći u hladnjaku.
  4. Piletinu iz marinade nanižite na štapiće za ražnjiće.
  5. Pecite na grill tavi ili roštilju dok ne porumene sa svake strane.

Posluživanje:

Souvlaki poslužite s tzatziki umakom i pita lepinjama.

Savjet:

Prilikom pečenja ražnjiće možete premazivati ostatkom marinade.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk