

Sastojci:
ZA MARINADU:
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličicu Vegeta Mestro origana
- 1/4 žličice Vegeta Maestro ružmarina
- 1 žličica Vegeta Maestro slatke crvene paprike
- 2 žličice Vegete
- 1/4 žličice mljevenog Vegeta Maestro crnog papra
- 40 ml maslinova ulja
- 30 ml bijelog vina
- ocijeđen sok 1/2 limuna
- 800 g pilećeg filea
- 2 lista Vegeta Maestro lovora
Priprema:
- U sjeckalicu stavite češnjak, origano, ružmarin, slatku crvenu papriku, Vegetu, crni papar, maslinovo ulje, vino, limunov sok i dobro izmiješajte.
- Piletinu narežite na veće kocke prikladne za ražnjiće i stavite u veću posudu.
- Prelijte pripremljenom marinadom, dodajte lovorov list i dobro promiješajte. Ostavite marinirati 2 sata ili preko noći u hladnjaku.
- Piletinu iz marinade nanižite na štapiće za ražnjiće.
- Pecite na grill tavi ili roštilju dok ne porumene sa svake strane.
Posluživanje:
Souvlaki poslužite s tzatziki umakom i pita lepinjama.
Savjet:
Prilikom pečenja ražnjiće možete premazivati ostatkom marinade.




