Vegeta bag
Poljska

Poljska

Juha od kiselog kupusa

Recipe duration

70 min

Recipe total people

4 osobe

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sastojci:

  • 2 žlice ulja
  • 1 luk (100g)
  • 250 g narezanog kiselog kupusa
  • 1 list Vegeta Maestro lovora
  • 1 žlica Vegete
  • 500 g krumpira
  • 1 srednja mrkva (120g)
  • 1/2 poriluka
  • 50 g korijena celera
  • 1/2 žličice pimenta
  • sol
  • Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Priprema:

  1. U većoj posudi zagrijte ulje pa dodajte sitno narezani luk i popecite do zlatne boje. Dodajte kiseli kupus, lovor te popecite uz miješanje oko 5 minuta pa zalijte s 700 ml vode.
  2. Zagrijte do vrenja, smanjite vatru i kuhajte poklopljeno 20 minuta, uz povremeno miješanje.
  3. Nakon 20 minuta dodajte još vode (oko 800 ml), Vegetu, krumpir narezan na kockice, mrkvu na ploške, sitno narezani poriluk i celer.
  4. Kad zavri smanjite vatru i kuhajte poklopljeno 30 – 40 minuta.
  5. Pri kraju dodajte piment, mljeveni crni papar i posolite po potrebi.

Savjet:

Jelo možete kuhati i sa sušenim dimljenim rebricama, ali tada prilagodite količinu dodanih začina i Vegete.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk