Sastojci:
- 2 žlice ulja
- 1 luk (100g)
- 250 g narezanog kiselog kupusa
- 1 list Vegeta Maestro lovora
- 1 žlica Vegete
- 500 g krumpira
- 1 srednja mrkva (120g)
- 1/2 poriluka
- 50 g korijena celera
- 1/2 žličice pimenta
- sol
- Vegeta Maestro crni papar mljeveni
Priprema:
- U većoj posudi zagrijte ulje pa dodajte sitno narezani luk i popecite do zlatne boje. Dodajte kiseli kupus, lovor te popecite uz miješanje oko 5 minuta pa zalijte s 700 ml vode.
- Zagrijte do vrenja, smanjite vatru i kuhajte poklopljeno 20 minuta, uz povremeno miješanje.
- Nakon 20 minuta dodajte još vode (oko 800 ml), Vegetu, krumpir narezan na kockice, mrkvu na ploške, sitno narezani poriluk i celer.
- Kad zavri smanjite vatru i kuhajte poklopljeno 30 – 40 minuta.
- Pri kraju dodajte piment, mljeveni crni papar i posolite po potrebi.
Savjet:
Jelo možete kuhati i sa sušenim dimljenim rebricama, ali tada prilagodite količinu dodanih začina i Vegete.