Vegeta bag
Njemačka

Njemačka

Juha od krumpira s porilukom

Recipe duration

35 min

Recipe total people

6 osoba

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sastojci

  • 1 kg krumpira
  • 2-3 mrkve
  • 1 poriluk
  • 1 luk
  • 1 ćešanj češnjaka
  • 2 žlice ulja
  • 1 žlica Vegete
  • 1/2 žličice Vegeta Maestro mažurana
  • prstohval Vegeta Maestro muškatnog oraščića
  • 1/2 žličice Vegeta Maestro crnog papra
  • 60g Podravskog špeka Podravka
  • 3 kranjske kobasice Podravka
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • sol
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

  1. Krumpir narežite na kockice, mrkvu i poriluk na ploške, luk sitno narežite a češnjak sitno nasjeckajte.
  2. Zagrijte ulje u većoj posudi i popecite povrće dok ne povene ( 5 – 7 minuta).
  3. Zalijte s 1250 ml vode, dodajte Vegetu i kuhajte 15 minuta. Zatim dodajte mažuran, muškatni oraščić i crni papar pa kuhajte još 15-ak minuta.
  4. Špek narežite na sitne kocke, a kobasicu na kolutiće. Popržite ih na tavi, oko 5 minuta pa dodajte u juhu zajedno s vrhnjem.
  5. Promiješajte i kuhajte još 5 minuta. Posolite po potrebi.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite.

Savjet

Za vege juhu umjesto špeka i kobasice dodajte neko povrće ili grahorice.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk