

Sastojci
- 1 kg krumpira
- 2-3 mrkve
- 1 poriluk
- 1 luk
- 1 ćešanj češnjaka
- 2 žlice ulja
- 1 žlica Vegete
- 1/2 žličice Vegeta Maestro mažurana
- prstohval Vegeta Maestro muškatnog oraščića
- 1/2 žličice Vegeta Maestro crnog papra
- 60g Podravskog špeka Podravka
- 3 kranjske kobasice Podravka
- 100 ml slatkog vrhnja
- sol
- 1 žlica nasjeckanog peršina
Priprema
- Krumpir narežite na kockice, mrkvu i poriluk na ploške, luk sitno narežite a češnjak sitno nasjeckajte.
- Zagrijte ulje u većoj posudi i popecite povrće dok ne povene ( 5 – 7 minuta).
- Zalijte s 1250 ml vode, dodajte Vegetu i kuhajte 15 minuta. Zatim dodajte mažuran, muškatni oraščić i crni papar pa kuhajte još 15-ak minuta.
- Špek narežite na sitne kocke, a kobasicu na kolutiće. Popržite ih na tavi, oko 5 minuta pa dodajte u juhu zajedno s vrhnjem.
- Promiješajte i kuhajte još 5 minuta. Posolite po potrebi.
Posluživanje
Pospite peršinom i poslužite.
Savjet
Za vege juhu umjesto špeka i kobasice dodajte neko povrće ili grahorice.




