

Sastojci:
- 1 šaka sušenih gljiva
- 2l vode
- 1 srednji luk
- 2 Vegeta Maestro lovorova lista
- 5 zrna Vegeta Maestro papra
- 1/4 žličice Vegeta Maestro kima
- 5 zrna pimenta
- 1/2 žličice Vegeta Maestro ljupčaca
- 2 žlice Vegete
- 500 ml kiselog vrhnja
- 4 žice Glatkog brašna Podravka
- 4 srednja krumpira
- 2 žlice alkoholnog octa
- 2 žlice sitno sjeckanog svježeg kopra
- sol
- Vegeta Maestro crni papar mljeveni
- 4 jaja
Priprema:
- Sušene gljive skuhajte 5 minuta u malo vode, izvadite ih ocijedite i potom dobro isperite kako bi juha ostala bijela.
- U velikom loncu zagrijte vodu pa dodajte popola narezan luk, gljive, lovor, zrna papra, kim, piment, ljupčac i Vegetu.
- Zakipite i kuhajte 15 minuta.
- U zdjelici pomiješajte vrhnje, brašno i malo vode, ulijte u juhu kroz cijedilo i dobro promiješajte pjenjačom.
- Dodajte krumpir narezan na kockice i kuhajte dok ne omekša, 10-ak minuta.
- Dodajte ocat i kopar pa posolite i popaprite po potrebi.
Posluživanje:
Jaja posebno skuhajte i poslužite u juhi ili ih poširajte u juhi.
Savjet:
Sušene gljive možete zamijeniti s 250 g svježih koje samo prethodno prepržite na malo maslaca.




