Vegeta bag
Češka

Češka

Kulajda

Recipe duration

30 min

Recipe total people

4 osobe

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sastojci:

  • 1 šaka sušenih gljiva
  • 2l vode
  • 1 srednji luk
  • 2 Vegeta Maestro lovorova lista
  • 5 zrna Vegeta Maestro papra
  • 1/4 žličice Vegeta Maestro kima
  • 5 zrna pimenta
  • 1/2 žličice Vegeta Maestro ljupčaca
  • 2 žlice Vegete
  • 500 ml kiselog vrhnja
  • 4 žice Glatkog brašna Podravka
  • 4 srednja krumpira
  • 2 žlice alkoholnog octa
  • 2 žlice sitno sjeckanog svježeg kopra
  • sol
  • Vegeta Maestro crni papar mljeveni
  • 4 jaja

Priprema:

  1. Sušene gljive skuhajte 5 minuta u malo vode, izvadite ih ocijedite i potom dobro isperite kako bi juha ostala bijela.
  2. U velikom loncu zagrijte vodu pa dodajte popola narezan luk, gljive, lovor, zrna papra, kim, piment, ljupčac i Vegetu.
  3. Zakipite i kuhajte 15 minuta.
  4. U zdjelici pomiješajte vrhnje, brašno i malo vode, ulijte u juhu kroz cijedilo i dobro promiješajte pjenjačom.
  5. Dodajte krumpir narezan na kockice i kuhajte dok ne omekša, 10-ak minuta.
  6. Dodajte ocat i kopar pa posolite i popaprite po potrebi.

Posluživanje:

Jaja posebno skuhajte i poslužite u juhi ili ih poširajte u juhi.

Savjet:

Sušene gljive možete zamijeniti s 250 g svježih koje samo prethodno prepržite na malo maslaca.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk