Vegeta bag
Mađarska

Mađarska

Langoš

Recipe duration

60 min

Recipe total people

8 osoba

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sastojci:

  • 560 g Glatkog brašna Podravka
  • 2 žličice Vegete
  • 1/2 žličice šećera
  • 1 Dolcela Instant Kvasac
  • 500 ml mlijeka
  • ulje za prženje
  • 2 češnja češnjaka
  • sol
  • 4 žlice maslinova ulja

Priprema:

  1. U velikoj zdjeli ili zdjeli od miksera pomiješajte brašno, Vegetu, šećer i kvasac.
  2. Dodajte mlijeko i pomiješajte žlicom pa miksajte s nastavcima za tijesto 3 – 4 minute dok smjesa ne postane glatka.
  3. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se diže na toplom dok ne udvostruči, 45 – 60 minuta.
  4. Tijesto premjestite na pobrašnjenu površinu pa podijelite na dvije kugle koje podijelite na četiri jednaka komada.
  5. Od svakog dijela oblikujte kuglicu pa razvaljajte na debljinu od oko 0,5 cm.

Savjet:

Langoše možete poslužiti i s kiselim vrhnjem, ribanim sirom ili prepečenom slaninom.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk