Sastojci:
- 560 g Glatkog brašna Podravka
- 2 žličice Vegete
- 1/2 žličice šećera
- 1 Dolcela Instant Kvasac
- 500 ml mlijeka
- ulje za prženje
- 2 češnja češnjaka
- sol
- 4 žlice maslinova ulja
Priprema:
- U velikoj zdjeli ili zdjeli od miksera pomiješajte brašno, Vegetu, šećer i kvasac.
- Dodajte mlijeko i pomiješajte žlicom pa miksajte s nastavcima za tijesto 3 – 4 minute dok smjesa ne postane glatka.
- Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se diže na toplom dok ne udvostruči, 45 – 60 minuta.
- Tijesto premjestite na pobrašnjenu površinu pa podijelite na dvije kugle koje podijelite na četiri jednaka komada.
- Od svakog dijela oblikujte kuglicu pa razvaljajte na debljinu od oko 0,5 cm.
Savjet:
Langoše možete poslužiti i s kiselim vrhnjem, ribanim sirom ili prepečenom slaninom.