Sastojci
- 8 tanjih svinjskih kotleta
- 1 žličica Vegete
- ¼ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
- ZA PANIRANJE:
- 2 jaja
- 1 žličica Vegete
- ¼ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
- 60 g Glatkog brašna Podravka
- ulje za prženje
ZA UMAK OD GLJIVA:
- 2 žlice maslaca
- 1 mali luk
- 150 g gljiva
- 150 ml vrhnja za kuhanje
- ¼ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
- ½ žličice Vegete
- 1 žlica ocijeđenog limunova soka
- 2 žlice nasjeckanog kopra
Priprema
- Kotlete pospite Vegetom i svježe mljevenim crnim paprom.
- Za paniranje, razmutite jaja i dodajte im Vegetu i crni papar. U drugu posudu stavite brašno.
- Zagrijte 1 prst ulja u većoj tavi pa umačite kotlete prvo u brašno pa u jaje i pržite ih u ulju dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Izvadite na kuhinjski papir.
- U drugoj tavi zagrijte maslac i popecite sitno narezani luk toliko da postane staklast.
- Dodajte narezane gljive i pirjajte da povenu (5 minuta). Ulijte vrhnje, dodajte crni papar i Vegetu.
- Pirjajte još nekoliko minuta da dobijete umak i na kraju dodajte limunov sok i kopar.
Posluživanje
Uz pohane kotlete poslužite umak od gljiva.
Savjet
Najčešći prilog ovom jelu je kuhani krumpir koji također možete posuti koprom.