Vegeta bag
Latvija

Latvija

Latvijska pohana svinjetina s umakom od gljiva

Recipe duration

30 min

Recipe total people

4 osobe

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sastojci

  • 8 tanjih svinjskih kotleta
  • 1 žličica Vegete
  • ¼ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
  • ZA PANIRANJE:
  • 2 jaja
  • 1 žličica Vegete
  • ¼ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
  • 60 g Glatkog brašna Podravka
  • ulje za prženje

ZA UMAK OD GLJIVA:

  • 2 žlice maslaca
  • 1 mali luk
  • 150 g gljiva
  • 150 ml vrhnja za kuhanje
  • ¼ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
  • ½ žličice Vegete
  • 1 žlica ocijeđenog limunova soka
  • 2 žlice nasjeckanog kopra

Priprema

  1. Kotlete pospite Vegetom i svježe mljevenim crnim paprom.
  2. Za paniranje, razmutite jaja i dodajte im Vegetu i crni papar. U drugu posudu stavite brašno.
  3. Zagrijte 1 prst ulja u većoj tavi pa umačite kotlete prvo u brašno pa u jaje i pržite ih u ulju dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Izvadite na kuhinjski papir.
  4. U drugoj tavi zagrijte maslac i popecite sitno narezani luk toliko da postane staklast.
  5. Dodajte narezane gljive i pirjajte da povenu (5 minuta). Ulijte vrhnje, dodajte crni papar i Vegetu.
  6. Pirjajte još nekoliko minuta da dobijete umak i na kraju dodajte limunov sok i kopar.

Posluživanje

Uz pohane kotlete poslužite umak od gljiva.

Savjet

Najčešći prilog ovom jelu je kuhani krumpir koji također možete posuti koprom.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk