Vegeta bag
Latvija

Latvija

Latvijska roza juha (Aukstā zupa)

Recipe duration

20 min

Recipe total people

4 osobe

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sastojci

  • 5 srednjih kuhanih krumpira
  • 300 g Cikle rezanci Podravka
  • 1 salatni krastavac
  • 30 g mladog luka
  • 4 kuhana jaja
  • 300 g Jegera Podravka
  • 2 l kefir
  • 2 žličice Vegete
  • 1/4 žličice Vegeta Maestro crnog papra
  • 30 g nasjeckanog kopra
  • 1/2 žlice Senfa estragon Podravka
  • 1/2 žlice Hrena Podravka
  • sol

Priprema

  1. Sitno narežite krumpir, ocijeđenu ciklu, salatni krastavac i mladi luk. Povrće stavite    u veću posudu, dodajte sitno narezana jaja i jeger.
  2. Kefir pomiješajte s Vegetom, crnim paprom, koprom, senfom i hrenom pa prelijte preko smjese.
  3. Lagano promiješajte, po potrebi posolite i ostavite u hladnjaku oko 20 minuta.

Posluživanje

Rozu juhu od cikle poslužite rashlađenu.

Savjet

Juhu možete pripremiti i od sirove cikle, ali za to ćete trebati više vremena.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk