Vegeta bag
Hrvatska

Hrvatska

Maneštra od bobići

Recipe duration

90 min

Recipe total people

6 osoba

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sastojci:

ZA PEŠT:

  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 100 g Pancete Podravka
  • 300 g krumpira
  • 2 glavice luka
  • 2-3 mrkve
  • 1 žlica Vegete
  • 3 lista Vegeta Maestro lovora
  • suha kost pršuta ili dimljena svinjska rebarca
  • 1/2 žličice mljevenog Vegeta Maestro crnog papra
  • 1/2 žličice mljevene Vegeta Maestro slatke crvene paprike
  • 450 g konzerviranog graha Podravka
  • 250 g Kukuruza šećerca Podravka

Priprema:

  1. Napravite „pešt“ od sitno isjeckanog češnjaka, peršina i slanine.
  2. Polovicu krumpira narežite na kocke, a polovicu ostavite cijelog, luk sitno narežite, a mrkvu narežite na ploške.
  3. U većoj posudi zagrijte 2,5 l vode i dodajte luk, mrkvu, krumpir, Vegetu i lovor.
  4. Kost od pršuta ili dimljeno suho meso operite u toploj vodi ili ako je slanije kratko prokuhajte pa dodajte u posudu s povrćem.
  5. Kad zavri smanjite vatru i kuhajte dok svi sastojci ne omekšaju. Izvadite cijeli krumpir i zgnječite vilicom pa ga vratite u lonac.
  6. Dodajte pripremljeni „pešt“, crni papar, crvenu papriku, ocijeđeni grah i kukuruz pa kuhajte još 15 minuta.

Posluživanje:

Toplu maneštru prije posluživanja možete posuti nasjeckanim peršinom.

Savjet:

Suho meso daje aromu jelu, a i dodatnu slanoću te pripazite s količinom. Kad je meso kuhano narežite ga i vratite u jelo.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk