Vegeta bag
Rumunjska

Rumunjska

Mesne polpete s povrćem

Recipe duration

40 min

Recipe total people

4 osobe

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sastojci:

  • 1 veći krumpir
  • 1 mrkva
  • 1 manji luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice ulja
  • 500 g mljevenog mesa
  • 1 jaje
  • 30 g krušnih mrvica
  • 1 žličica Vegete
  • 1/2 žličice Vegeta Maestro mljevenog crnog papra
  • 1 žličica Vegeta Maestro peršina
  • 1 žličica Vegeta Meastro kopra
  • ulje za pečenje

Priprema:

  1. Krumpir ogulite, naribajte i ocijedite rukama ili kroz gazu.
  2. Mrkvu, luk i češnjak narežite na sitno.
  3. Na malo ulja pirjajte pripremljeno povrće dok ne povene, 5 – 7 minuta, pa ostavite da se ohladi.
  4. U veliku posudu dodajte ohlađeno povrće, meso, jaje, krušne mrvice, Vegetu, crni papar, peršin i kopar, sve dobro izmiješajte rukama i oblikujte polpete.
  5. U većoj tavi zagrijte ulje i pecite ih 3 – 4 minuta sa svake strane.

Savjet:

Polpete možete poslužiti uz ajvar ili u hambi pecivu s ketchupom, kiselim krastavcima, zelenom salatom, rajčicom i lukom.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk