

Sastojci:
- 1 veći krumpir
- 1 mrkva
- 1 manji luk
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice ulja
- 500 g mljevenog mesa
- 1 jaje
- 30 g krušnih mrvica
- 1 žličica Vegete
- 1/2 žličice Vegeta Maestro mljevenog crnog papra
- 1 žličica Vegeta Maestro peršina
- 1 žličica Vegeta Meastro kopra
- ulje za pečenje
Priprema:
- Krumpir ogulite, naribajte i ocijedite rukama ili kroz gazu.
- Mrkvu, luk i češnjak narežite na sitno.
- Na malo ulja pirjajte pripremljeno povrće dok ne povene, 5 – 7 minuta, pa ostavite da se ohladi.
- U veliku posudu dodajte ohlađeno povrće, meso, jaje, krušne mrvice, Vegetu, crni papar, peršin i kopar, sve dobro izmiješajte rukama i oblikujte polpete.
- U većoj tavi zagrijte ulje i pecite ih 3 – 4 minuta sa svake strane.
Savjet:
Polpete možete poslužiti uz ajvar ili u hambi pecivu s ketchupom, kiselim krastavcima, zelenom salatom, rajčicom i lukom.




