Sastojci:
- 1 jaje
- 1 žlica Glatkog brašna Podravka
- 2 žličice Vegete
- 1/2 žličice mljevenog Vegeta Maestro crnog papra
- 700 g krumpira
- 1 manji luk
- ulje za prženje
Priprema:
- U veću posudu stavite jaje, brašno, Vegetu, crni papar i izmiješajte.
- Sitno naribani krumpir zajedno sa sitno narezanim lukom lagano umiješajte u već pripremljenu smjesu.
- U velikoj tavi zagrijte ulje, u koje potom žlicom stavljajte mješavinu s krumpirom i oblikujte popečke.
- Pecite oko tri minute sa svake strane i izvadite na upijajući papir.
Posluživanje:
Popečke od krumpira poslužite s umakom od jabuka ili vrhnja s vlascem.
Savjet:
Krumpir sitno naribajte i dobro iscijedite vodu u cjedilu ili uz pomoć kuhinjskog papira.