Sastojci:
- 4 svinjska odreska od buta
- 2 žličice Vegete
- Vegeta Maestro crni papar mljeveni
- 4 žlice Ajvara blagog Podravka
- 8 ploški Kulena Podravka
- 2 tvrdo kuhana jaja
- 3 žlice ulja
ZA UMAK:
- 250 g šampinjona
- 1 žličica Vegete
- malo Vegeta Maestro crnog papar mljevenog
- 1 žličica Dolcela Gussnela
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 1 žlica nasjeckanog peršina
Priprema:
- Odreske potucite da postanu tanki, pospite žličicom Vegetom i mljevenim crnim paprom.
- Premažite ih ajvarom pa na svaki stavite dvije ploške kulena i dvije četvrtine kuhanog jaja. Savijte ih sa strane pa zatim zarolajte (kao burito) i krajeve pričvrstite čačkalicama.
- Stavite odreske na zagrijano ulje i popržite sa svake strane. Izvadite ih na tanjur, stavite sa strane i pokrijte folijom.
- Na istu tavu dodajte još malo ulja, narezane šampinjone i kratko popecite. Vratite meso i zalijte s oko 250 ml vode te pirjajte poklopljeno 15-ak minuta, dok meso ne omekša.
- Dodajte Vegetu, crni papar i Gussnel razmućen u vrhnju i malo vode. Kuhajte još 3 – 5 minute.
Posluživanje:
Pospite nasjeckanim peršinom i poslužite uz pire, krokete ili koji drugi prilog.
Savjet:
Svinjske odreske možete zamijeniti telećim ili junećim odrescima.