

Sastojci:
- 2 žlice ulja
- 1 veći luk
- 2 češnja češnjaka
- 1 zelena paprika
- 700 g junetine bez kosti
- 1 žlica Vegeta Maestro slatke crvene paprike
- 1 žlica Vegete
- 1/4 žličice Vegeta Maestro kima 1 list Vegeta Maestro lovor
- sol
- Vegeta Maestro crni papar mljeveni
Priprema:
- U većoj posudi zagrijte ulje, dodajte sitno narezani luk i popecite do zlatne boje.
- Dodajte protisnuti češnjak i papriku narezanu na kockice te pirjajte oko 2 minute.
- Zatim dodajte meso narezano na kockice i popecite da se zapeče i djelomično posmeđi pa maknite s vatre.
- Umiješajte crvenu papriku, vratite na vatru, dodajte Vegetu, kim, lovorov list i ulijte vode da prekrije više od polovice mesa.
- Zagrijte do vrenja, poklopite, smanjite vatru na najmanje i pirjajte 90 minuta.
- Ako nakon toga nije dovoljno gusto, otklopite i pirjate dok ne ispari višak vode.
- Po potrebi solite i pospite mljevenim crnim paprom.
Savjet:
Ovo se jelo tradicionalno poslužuje s domaćim spatzlima i salatom od krastavaca i vrhnja.




