Vegeta bag
Mađarska

Mađarska

Perkelt

Recipe duration

160 min

Recipe total people

4 osobe

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sastojci:

  • 2 žlice ulja
  • 1 veći luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 zelena paprika
  • 700 g junetine bez kosti
  • 1 žlica Vegeta Maestro slatke crvene paprike
  • 1 žlica Vegete
  • 1/4 žličice Vegeta Maestro kima 1 list Vegeta Maestro lovor
  • sol
  • Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Priprema:

  1. U većoj posudi zagrijte ulje, dodajte sitno narezani luk i popecite do zlatne boje.
  2. Dodajte protisnuti češnjak i papriku narezanu na kockice te pirjajte oko 2 minute.
  3. Zatim dodajte meso narezano na kockice i popecite da se zapeče i djelomično posmeđi pa maknite s vatre.
  4. Umiješajte crvenu papriku, vratite na vatru, dodajte Vegetu, kim, lovorov list i ulijte vode da prekrije više od polovice mesa.
  5. Zagrijte do vrenja, poklopite, smanjite vatru na najmanje i pirjajte 90 minuta.
  6. Ako nakon toga nije dovoljno gusto, otklopite i pirjate dok ne ispari višak vode.
  7. Po potrebi solite i pospite mljevenim crnim paprom.

Savjet:

Ovo se jelo tradicionalno poslužuje s domaćim spatzlima i salatom od krastavaca i vrhnja.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk