Vegeta bag
Ukrajina

Ukrajina

Piletina Kijev

Recipe duration

90 min

Recipe total people

2 osobe

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sastojci

ZA MASLAC:

  • 90 g maslaca
  • 2 žličice nasjeckanog peršina
  • 2 češnja češnjaka
  • ½ žličice Vegete
  • 2 pileća filea (2× 250 g)
  • ¼ žličice Vegeta Maestro crnog papra
  • 1 žličica Vegete
  • 1 jaje
  • 50 g Glatkog brašna Podravka
  • 50 g krušnih mrvica
  • ulje za prženje

Priprema

  1. Maslac (sobne temperature) pomiješajte s peršinom, protisnutim češnjakom i ½ žličice Vegete. Stavite ga na papir za pečenje, oblikujte u valjak i držite u hladnjaku.
  2. Piletinu stavite između dviju najlonskih vrećica i rastucite na debljinu oko 0,5 cm.
  3. Pospite svježe mljevenim crnim paprom i Vegetom.
  4. Stvrdnuti maslac uzduž prerežite popola i svaku polovicu stavite na sredinu pilećeg odreska koji potom savijte sa strane i zarolajte. Takvu roladu omotajte prozirnom folijom i dobro stisnite sa strane pa odložite u zamrzivač na pola sata.
  5. Razmućeno jaje, brašno i krušne mrvice stavite svako u svoju posudu pa umačite ohlađenu piletinu prvo u brašno pa u jaje i na kraju u krušne mrvice. Panirane rolade stavite još 30 minuta u zamrzivač.
  6. Potom ih pržite u vrućem ulju dok se ne zarumene sa svih strana. Pržene rolice stavite na rešetku u prethodno zagrijanu pećnicu na 150 stupnjeva i pecite 15 – 20 minuta.

Savjet

Ovo jelo možete napraviti i u pećnici bez prženja. Zagrijte pećnicu na 180 °C i pecite 30 – 40 minuta.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk