

Sastojci
ZA MASLAC:
- 90 g maslaca
- 2 žličice nasjeckanog peršina
- 2 češnja češnjaka
- ½ žličice Vegete
- 2 pileća filea (2× 250 g)
- ¼ žličice Vegeta Maestro crnog papra
- 1 žličica Vegete
- 1 jaje
- 50 g Glatkog brašna Podravka
- 50 g krušnih mrvica
- ulje za prženje
Priprema
- Maslac (sobne temperature) pomiješajte s peršinom, protisnutim češnjakom i ½ žličice Vegete. Stavite ga na papir za pečenje, oblikujte u valjak i držite u hladnjaku.
- Piletinu stavite između dviju najlonskih vrećica i rastucite na debljinu oko 0,5 cm.
- Pospite svježe mljevenim crnim paprom i Vegetom.
- Stvrdnuti maslac uzduž prerežite popola i svaku polovicu stavite na sredinu pilećeg odreska koji potom savijte sa strane i zarolajte. Takvu roladu omotajte prozirnom folijom i dobro stisnite sa strane pa odložite u zamrzivač na pola sata.
- Razmućeno jaje, brašno i krušne mrvice stavite svako u svoju posudu pa umačite ohlađenu piletinu prvo u brašno pa u jaje i na kraju u krušne mrvice. Panirane rolade stavite još 30 minuta u zamrzivač.
- Potom ih pržite u vrućem ulju dok se ne zarumene sa svih strana. Pržene rolice stavite na rešetku u prethodno zagrijanu pećnicu na 150 stupnjeva i pecite 15 – 20 minuta.
Savjet
Ovo jelo možete napraviti i u pećnici bez prženja. Zagrijte pećnicu na 180 °C i pecite 30 – 40 minuta.




