Vegeta bag
Rumunjska

Rumunjska

Rumunjsko varivo od graška

Recipe duration

40 min

Recipe total people

4 osobe

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sastojci:

  • 1 luk
  • 2 mrkve
  • 3 stapke celera
  • 2 žlice ulja
  • 125 g Pancete Podravka
  • konzerviranog Graška Podravka (limenka 420g)
  • 400 ml Passate Podravka
  • 1 žlica Vegete
  • 1/2 žličice Vegeta Maestro dimljene crvene paprike
  • 1/2 žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
  • 1/2 žličice Vegeta Maestro majčine dušice
  • 1 vezica svježeg kopra

Priprema:

  1. Luk sitno narežite, a mrkvu i celer izrežite na kockice.
  2. Na zagrijano ulje stavite luk i popecite dok ne postane staklast.
  3. Dodajte sitno narezanu Pancetu i popecite dok ne porumeni.
  4. Dodajte mrkvu i celer i pržite još nekoliko minuta.
  5. Zagrijte do vrenja, smanjite vatru, poklopite i kuhajte 20 minuta.

Posluživanje:

Na kraju posipajte ostatkom kopra i poslužite. 

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk