Vegeta bag
Slovačka

Slovačka

Slovačka zlevanka od krumpira

Recipe duration

90 min

Recipe total people

6 osoba

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sastojci:

  • 1,6 kg krumpira
  • 1 veliki luk
  • 1 jaje
  • 1 žlica Vegete
  • 1/2 žličice mljevenog Vegeta Maestro crvenog papra
  • 3 žličice Vegeta Maestro kima
  • 165 g Glatkog brašna Podravka
  • 2-3 žličice svinjska mast

Priprema:

  1. Krumpir i luk narežite na veće kocke i u više navrata potpuno usitnite u multipraktiku.
  2. Smjesu prebacite u veliku posudu, dodajte razmućeno jaje, Vegetu, crni papar i kim, pa sve zajedno dobro promiješajte.
  3. Dodajte brašno pa ponovno dobro promiješajte.
  4. Posudu za pečenje (vel. 30 × 4o cm) obilno premažite s masti pa izlijte smjesu.
  5. Ravnomjerno rasporedite kuglice preostale masti po cijeloj smjesi.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 40 minuta pa onda pomoću druge posude za pečenje preokrenite zlevanku i pecite još 20 minuta.

Posluživanje:

Poslužite posuto narezanim vlascem.

Savjet:

Umjesto masti možete koristiti maslac ili ulje.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk