Sastojci:
- 1,6 kg krumpira
- 1 veliki luk
- 1 jaje
- 1 žlica Vegete
- 1/2 žličice mljevenog Vegeta Maestro crvenog papra
- 3 žličice Vegeta Maestro kima
- 165 g Glatkog brašna Podravka
- 2-3 žličice svinjska mast
Priprema:
- Krumpir i luk narežite na veće kocke i u više navrata potpuno usitnite u multipraktiku.
- Smjesu prebacite u veliku posudu, dodajte razmućeno jaje, Vegetu, crni papar i kim, pa sve zajedno dobro promiješajte.
- Dodajte brašno pa ponovno dobro promiješajte.
- Posudu za pečenje (vel. 30 × 4o cm) obilno premažite s masti pa izlijte smjesu.
- Ravnomjerno rasporedite kuglice preostale masti po cijeloj smjesi.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 40 minuta pa onda pomoću druge posude za pečenje preokrenite zlevanku i pecite još 20 minuta.
Posluživanje:
Poslužite posuto narezanim vlascem.
Savjet:
Umjesto masti možete koristiti maslac ili ulje.