Sastojci:
- 500 g krumpira
- 200 g Glatkog brašna Podravka
- 1 jaje
- 2 žličice Vegete
- 250 bryndze (ovčji topljivi sir)
- 200 g Pancete Podravka
- svježi vlasac
Priprema:
- Sirovi krumpir ogulite, pa ga naribajte ili usitnite u multipraktiku.
- Naribani krumpir premjestite u veću posudu, dodajte brašno, jaje i Vegetu. Miješajte žlicom dok ne dobijete ljepljivu glatku smjesu.
- U većoj posudi zagrijte vodu do vrenja i posolite. Kroz velike rupe polegnutog ribeža puštajte smjesu u kipuću vodu da dobijete haluške.
- Haluški su gotovi kada isplivaju na površinu, a tada ih pokupite rupičastom žlicom i stavite u posudu sa strane.
- Na vruće haluške stavite bryndzu, pustite neka se rastopi pa promiješajte. Posipajte pancetom koju ste prethodno narezali na kockice i prepržili na tavi.
Posluživanje:
Ukrasite narezanim vlascem.
Savjet:
Bryndzu možete zamijeniti smjesom 125 g feta sira, 125 g kiselog vrhnja i 1 žlice maslaca.