Vegeta bag
Slovačka

Slovačka

Slovački haluški s bryndzom

Recipe total people

4 osobe

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sastojci:

  • 500 g krumpira
  • 200 g Glatkog brašna Podravka
  • 1 jaje
  • 2 žličice Vegete
  • 250 bryndze (ovčji topljivi sir)
  • 200 g Pancete Podravka
  • svježi vlasac

Priprema:

  1. Sirovi krumpir ogulite, pa ga naribajte ili usitnite u multipraktiku.
  2. Naribani krumpir premjestite u veću posudu, dodajte brašno, jaje i Vegetu. Miješajte žlicom dok ne dobijete ljepljivu glatku smjesu.
  3. U većoj posudi zagrijte vodu do vrenja i posolite. Kroz velike rupe polegnutog ribeža puštajte smjesu u kipuću vodu da dobijete haluške.
  4. Haluški su gotovi kada isplivaju na površinu, a tada ih pokupite rupičastom žlicom i stavite u posudu sa strane.
  5. Na vruće haluške stavite bryndzu, pustite neka se rastopi pa promiješajte. Posipajte pancetom koju ste prethodno narezali na kockice i prepržili na tavi.

Posluživanje:

Ukrasite narezanim vlascem.

Savjet:

Bryndzu možete zamijeniti smjesom 125 g feta sira, 125 g kiselog vrhnja i 1 žlice maslaca.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk