Vegeta bag
Slovenija

Slovenija

Slovenska pileća obara

Recipe duration

60 min

Recipe total people

4 osobe

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sastojci:

  • 100 g luka
  • 2 žlice ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • 500 g pilećih bataka
  • 100 g mrkve
  • 50 g korijena celera
  • 50 g korijena peršina
  • 2 lista Vegeta Maestro lovora
  • 1/2 žličice Vegeta Maestro mažurana
  • 1/2 žličice Vegeta Maestro majčine dušice
  • 1/4 žličice Vegeta Maestro crnog papra
  • 1 žlica Vegete
  • 1 žlica limunova soka
  • sol

Priprema:

  1. U većoj posudi zagrijte ulje, dodajte sitno narezani luk i popecite do zlatne boje.
  2. Dodajte protisnuti češnjak, promiješajte i dodajte piletinu. Popecite da piletina dobije lijepu zlatnu boju.
  3. Mesu dodajte mrkvu, celer i peršin narezan na kockice i popecite još nekoliko minuta
  4. Dodajte lovor, mažuran, majčinu dušicu, crni papar i Vegetu pa ulijte 1,5 litara vode. Zagrijte do vrenja, smanjite vatru i kuhajte oko 45 minuta.
  5. Na kraju dodajte limunov sok te posolite po potrebi.

Posluživanje:

Poslužite toplo, po želji posuto peršinom.

Savjet:

Ulijte 250 ml vode i miješajući pustite da se zgusne. Na kraju dodajte crvenu papriku i protisnuti češnjak. Zapršku potkraj kuhanja umiješajte u jelo. 

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk