Sastojci:
- 100 g luka
- 2 žlice ulja
- 1 češanj češnjaka
- 500 g pilećih bataka
- 100 g mrkve
- 50 g korijena celera
- 50 g korijena peršina
- 2 lista Vegeta Maestro lovora
- 1/2 žličice Vegeta Maestro mažurana
- 1/2 žličice Vegeta Maestro majčine dušice
- 1/4 žličice Vegeta Maestro crnog papra
- 1 žlica Vegete
- 1 žlica limunova soka
- sol
Priprema:
- U većoj posudi zagrijte ulje, dodajte sitno narezani luk i popecite do zlatne boje.
- Dodajte protisnuti češnjak, promiješajte i dodajte piletinu. Popecite da piletina dobije lijepu zlatnu boju.
- Mesu dodajte mrkvu, celer i peršin narezan na kockice i popecite još nekoliko minuta
- Dodajte lovor, mažuran, majčinu dušicu, crni papar i Vegetu pa ulijte 1,5 litara vode. Zagrijte do vrenja, smanjite vatru i kuhajte oko 45 minuta.
- Na kraju dodajte limunov sok te posolite po potrebi.
Posluživanje:
Poslužite toplo, po želji posuto peršinom.
Savjet:
Ulijte 250 ml vode i miješajući pustite da se zgusne. Na kraju dodajte crvenu papriku i protisnuti češnjak. Zapršku potkraj kuhanja umiješajte u jelo.