

Sastojci:
- 1 kg kisele repe
- 1 kg suhih svinjskih kosti ili rebara
- 2 lista Vegeta Maestro lovora
- Vegeta Maestro crni papar u zrnu
- 1/2 žličice Vegeta Maestro kima
- 1 žlica Vegete
- 100 g Prosene kaše Zlatno Polje
- 1 žlica svinjske masti
- 1 veliki luk
- 3 žlice Glatkog brašna Podravka
- 1/2 žlice Vegeta Maestro slatke crvene paprike
Priprema:
- Repu kušajte, pa ako je prekisela, isperite kratko hladnom vodom.
- Kosti složite u veliki lonac i ulijte vode toliko da ih prekrije. Zakipite i kuhajte 30 minuta.
- Dodajte lovor, papar u zrnu, kim, Vegetu i ocijeđenu kiselu repu, a po potrebi možete dodati još vode.
- Kuhajte još 40 minuta pa dodajte prosenu kašu po vrhu i nemojte miješati kako kaša ne bi pala na dno i primila se za posudu.
- Kad se kosti skuhaju, izvadite ih i s njih skinite meso koje potom vratite u lonac.
- Za zapršku, u tavi rastopite mast i popecite sitno narezani luk. Kada luk postane staklast, dodajte brašno i uz miješanje prepržite do zlatne boje
- Ulijte 250 ml vode i miješajući pustite da se zgusne. Na kraju dodajte crvenu papriku i protisnuti češnjak. Zapršku potkraj kuhanja umiješajte u jelo.
Posluživanje:
Kuhajte još 5 minuta i poslužite toplo
Savjet:
Zaprške dodajte toliko da dobijete željenu gustoću jela.




