Vegeta bag
Slovenija

Slovenija

Slovensko varivo od kisele repe

Recipe duration

90 min

Recipe total people

6 osoba

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sastojci:

  • 1 kg kisele repe
  • 1 kg suhih svinjskih kosti ili rebara
  • 2 lista Vegeta Maestro lovora
  • Vegeta Maestro crni papar u zrnu
  • 1/2 žličice Vegeta Maestro kima
  • 1 žlica Vegete
  • 100 g Prosene kaše Zlatno Polje
  • 1 žlica svinjske masti
  • 1 veliki luk
  • 3 žlice Glatkog brašna Podravka
  • 1/2 žlice Vegeta Maestro slatke crvene paprike

Priprema:

  1. Repu kušajte, pa ako je prekisela, isperite kratko hladnom vodom.
  2. Kosti složite u veliki lonac i ulijte vode toliko da ih prekrije. Zakipite i kuhajte 30 minuta.
  3. Dodajte lovor, papar u zrnu, kim, Vegetu i ocijeđenu kiselu repu, a po potrebi možete dodati još vode.
  4. Kuhajte još 40 minuta pa dodajte prosenu kašu po vrhu i nemojte miješati kako kaša ne bi pala na dno i primila se za posudu.
  5. Kad se kosti skuhaju, izvadite ih i s njih skinite meso koje potom vratite u lonac.
  6. Za zapršku, u tavi rastopite mast i popecite sitno narezani luk. Kada luk postane staklast, dodajte brašno i uz miješanje prepržite do zlatne boje
  7. Ulijte 250 ml vode i miješajući pustite da se zgusne. Na kraju dodajte crvenu papriku i protisnuti češnjak. Zapršku potkraj kuhanja umiješajte u jelo.

Posluživanje:

Kuhajte još 5 minuta i poslužite toplo

Savjet:

Zaprške dodajte toliko da dobijete željenu gustoću jela.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk