Vegeta bag
Španjolska

Španjolska

Španjolski gazpacho

Recipe duration

70 min

Recipe total people

8 osoba

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sastojci:

  • 3 stapke celera
  • 1 salatni krastavac
  • 1 tikvica
  • 1 manji luk
  • 600 ml Bio pasirane rajčice Podravka
  • 400 ml vode
  • 2 češnja češnjaka
  • 60 ml maslinova ulja
  • 60 ml vinskog octa
  • 2 žlice šećera
  • 1 žlica Vegete
  • 1 žličica Vegeta Maestro češnjaka
  • 6 cherry rajčica
  • 1/2 žličice svježe mljevenog Vegeta Maestro crnog papra
  • 60 ml kiselog vrhnja
  • svježi vlasac

Priprema:

  1. Povrće (celer, krastavac, tikvicu, luk) narežite na manje komade kako bi ih bilo lakše usitniti u blenderu.
  2. U sjeckalicu stavite povrće, pasiranu rajčicu, vodu, maslinovo ulje, vinski ocat, šećer, Vegetu, češnjak, cerry rajčice, crni papar i držite ga uključenim dok se sve dobro ne sjedini. Ako imate manji blender, učinite to u više navrata.
  3. Pripremljenu juhu stavite u hladnjak najmanje 1 sat prije posluživanja.

Posluživanje:

Španjolski gazpacho poslužite s malo kiselog vrhnja i pospite s narezanim vlascem.

Savjet:

Ako želite više teksture u juhi, pola povrća izgnječite do kraja, a polovicu samo grubo usitnite pa pomiješajte s ostatkom.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk