

Sastojci:
- 3 stapke celera
- 1 salatni krastavac
- 1 tikvica
- 1 manji luk
- 600 ml Bio pasirane rajčice Podravka
- 400 ml vode
- 2 češnja češnjaka
- 60 ml maslinova ulja
- 60 ml vinskog octa
- 2 žlice šećera
- 1 žlica Vegete
- 1 žličica Vegeta Maestro češnjaka
- 6 cherry rajčica
- 1/2 žličice svježe mljevenog Vegeta Maestro crnog papra
- 60 ml kiselog vrhnja
- svježi vlasac
Priprema:
- Povrće (celer, krastavac, tikvicu, luk) narežite na manje komade kako bi ih bilo lakše usitniti u blenderu.
- U sjeckalicu stavite povrće, pasiranu rajčicu, vodu, maslinovo ulje, vinski ocat, šećer, Vegetu, češnjak, cerry rajčice, crni papar i držite ga uključenim dok se sve dobro ne sjedini. Ako imate manji blender, učinite to u više navrata.
- Pripremljenu juhu stavite u hladnjak najmanje 1 sat prije posluživanja.
Posluživanje:
Španjolski gazpacho poslužite s malo kiselog vrhnja i pospite s narezanim vlascem.
Savjet:
Ako želite više teksture u juhi, pola povrća izgnječite do kraja, a polovicu samo grubo usitnite pa pomiješajte s ostatkom.




