Sastojci:
- 1 srednji luk
- 3 srednja krumpira
- ulje za prženje
- 6 jaja
- 2 žličice Vegete
Priprema:
- Luk i krumpir narežite na tanke ploške.
- U većoj tavi zagrijte ulje, dodajte luk i krumpir, pa na srednjoj vatri pržite 10 – 15 minuta, dok se ne dobiju boju.
- Povrće ocijedite od ulja.
- Razmutite jaja, dodajte Vegetu i ohlađeno prženo povrće, promiješajte i ostavite da se odstoji 15 minuta.
- Na zagrijanu nauljenu tavu izlijte smjesu od jaja s povrćem, pecite oko 1 minutu na jačem plamenu.
- Smanjite vatru i pecite još 3 – 4 minute.
- Omlet preokrenite uz pomoć tanjura i pecite na slaboj vatri oko 3 minute.
Posluživanje:
Poslužite odmah toplo.
Savjet:
Umjesto krumpira možete upotrijebiti i drugo povrće kao što su tikvice ili paprika.