Vegeta bag
Švedska

Švedska

Švedska palačinka od svinjetine

Recipe duration

60 min

Recipe total people

6 osoba

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sastojci:

  • 800 ml mlijeka
  • 400 g Glatkog brašna Podravka
  • 2 žličice Vegete
  • 4 jaja
  • 300 g Pancete Podravka
  • džem od brusnica za posluživanje

Priprema:

  1. Za palačinke, pola količine mlijeka ulijte u posudu, dodajte brašno i Vegetu, pa umutite u glatku smjesu.
  2. Ulijte ostatak mlijeka i razmućena jaja i dobro promiješajte.
  3. Pancetu narežite na male kocke pa popržite na suhoj tavi.
  4. Poprženu pancetu zajedno s masnoćom stavite u lim za pečenje (30 cm × 40 cm) i ravnomjerno rasporedite.
  5. Prelijte pripremljenom smjesom za palačinke i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta.

Posluživanje:

Ovo jelo možete poslužiti toplo ili hladno.

Savjet:

Narežite i poslužite s džemom od brusnica.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk