

Sastojci:
- 500 g mljevenog mesa
- 30 g krušnih mrvica
- 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
- 1/4 žličice pimenta
- 1/4 žličice Vegeta Maestro muškatnog oraščića
50 g luka
- 1/2 žličice Vegeta Maestro češnjaka
- 1/4 žličice Vegeta Maestro mljevenog crnog papra
- 2 žličice Vegete
- 1 jaje
- 1 žlica maslinova ulja
- 5 žlica maslaca
ZA UMAK:
- 3 žlice Glatkog brašna Podravka
- 2 žličice Vegete
- 250 ml vrhnja za kuhanje
- 1 žlica Worcestershire umaka
- 1 žličica Dijon senfa Podravka
sol
- Vegeta Maestro crni papar mljeveni
Priprema:
- U velikoj zdjeli pomiješajte meso, krušne mrvice, peršin, piment, muškatni oraščić, sitno narezani luk, češnjak, crni papar, Vegetu i jaje.
- Dobro promiješajte i oblikujte manje okruglice (20-ak komada).
- U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i žlicu maslaca pa pržite okruglice dok ne posmeđe sa svih strana. Izvadite ih na tanjur i pokrijte folijom.
- U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i žlicu maslaca pa pržite okruglice dok ne posmeđe sa svih strana. Izvadite ih na tanjur i pokrijte folijom.
Posluživanje:
Švedske okruglice poslužite s pireom od krumpira i džemom od brusnica.
Savjet:
Šveđani vole i u svojoj kuhinji koriste džem od šumskog voća, pa i u ovom receptu džem od brusnica možete zamijeniti džemom od šumskog voća.




