Vegeta bag
Švedska

Švedska

Švedske mesne okruglice

Recipe duration

40 min

Recipe total people

6 osoba

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sastojci:

  • 500 g mljevenog mesa
  • 30 g krušnih mrvica
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
  • 1/4 žličice pimenta
  • 1/4 žličice Vegeta Maestro muškatnog oraščića

50 g luka

  • 1/2 žličice Vegeta Maestro češnjaka
  • 1/4 žličice Vegeta Maestro mljevenog crnog papra
  • 2 žličice Vegete
  • 1 jaje
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 5 žlica maslaca

ZA UMAK:

  • 3 žlice Glatkog brašna Podravka
  • 2 žličice Vegete
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica Worcestershire umaka
  • 1 žličica Dijon senfa Podravka

sol

  • Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Priprema:

  1. U velikoj zdjeli pomiješajte meso, krušne mrvice, peršin, piment, muškatni oraščić, sitno narezani luk, češnjak, crni papar, Vegetu i jaje.
  2. Dobro promiješajte i oblikujte manje okruglice (20-ak komada).
  3. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i žlicu maslaca pa pržite okruglice dok ne posmeđe sa svih strana. Izvadite ih na tanjur i pokrijte folijom.
  4. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i žlicu maslaca pa pržite okruglice dok ne posmeđe sa svih strana. Izvadite ih na tanjur i pokrijte folijom.

Posluživanje:

Švedske okruglice poslužite s pireom od krumpira i džemom od brusnica.

Savjet:

Šveđani vole i u svojoj kuhinji koriste džem od šumskog voća, pa i u ovom receptu džem od brusnica možete zamijeniti džemom od šumskog voća.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk