Vegeta bag
Italija

Italija

Talijanska ribollita

Recipe duration

60 min

Recipe total people

6 osoba

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sastojci:

  • 1 veći luk
  • 3 srednje mrkve
  • 2 stapke celera
  • 8 ćešanja češnjaka
  • 2 stručka toskanskog kelja ili 1 manji kelj
  • 1 limenka Pelata Podravka (800g)
  • 80 ml maslinova ulja
  • 1 žlica Vegete
  • 230 g konzerviranog Bijelog graha Podravka
  • 1/2 žličice Vegeta Maestro chili i sol
  • 60 g parmezana
  • 1/2 starog kruha

Priprema:

  1. Luk sitno narežite, mrkvu narežite na ploške, celer na manje komadiće, a češnjak zdrobite. Kelj očistite od većih žilica i grubo narežite. Pelate stavite u posudu i rukom zdrobite.
  2. U većoj posudi zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk, češnjak, celer, mrkvu i popecite uz miješanje dok ne omekša.
  3. Dodajte pelate. Vegetu i pirjajte oko 5 minuta.
  4. Dodajte ocijeđeni grah, chili i 1 litru vode. Kad zavri dodajte kelj, pola količine parmezana i kuhajte oko 10 minuta.
  5. Kruh narežite na veće kocke i 1/3 odmah dodajte u lonac i promiješajte pa kuhajte još nekoliko minuta.
  6. Maknite s vatre i ako imate posudu koja može u pećnicu, ostatak kruha stavite na vrh, posipajte preostalim parmezanom i nakapajte maslinovim uljem.
  7. Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 10 – 15 minuta.

Savjet:

Ako nemate posudu koja može ići i na štednjak i u pećnicu, možete sve preliti u vatrostalnu posudu i zapeći.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk