Vegeta bag
Italija

Italija

Talijanski gnudi sa špinatom u umaku

Recipe duration

30 min

Recipe total people

6 osoba

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sastojci:

  • 400 g mladog špinata
  • 700 g ricotte
  • 100 g parmezana
  • 6 jaja
  • 1 žlica Vegete
  • 1/2 žličice mljevenog Vegeta Maestro crnog papra
  • 400 g Glatkog brašna Podravka
  • brašno za oblikovanje gnudi

ZA UMAK:

  • 300 g sjeckane rajčice s bosiljkom i origanom Podravka
  • 1 žličica Vegete
  • 1 žličica šećera
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žličica Vegeta Maestro original

Priprema:

  1. Špinat blanširajte 2 minute u kipućoj slanoj vodi.
  2. Ohladite ga pod vodom, ocijedite i ostavite u hladnjaku desetak minuta.
  3. Ricottu ocijedite ako ima viška tekućine i stavite u veću posudu.
  4. Dodajte nasjeckani ohlađeni špinat, parmezan, jaja, Vegetu, crni papar i dobro promiješajte. U smjesu dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete jednoličnu ljepljivu masu.
  5. Žlicom oblikujte okruglicu i uvaljajte je u brašno. Od ove količine tijesta dobiti ćete 25 – 30 komada.
  6. U velikoj posudi zagrijte vodu do vrenja, pa u nju stavite pripremljene okruglice. Kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu ( 3 – 5 minuta).
  7. Umak pripremite tako da zagrijete sjeckanu rajčicu, dodate Vegetu, šećer i potisnuti češnjak te pirjate toliko da dobijete umak.

Posluživanje:

Talijanske gnude sa špinatom poslužite s umakom i pospite parmezanom.

Savjet:

Gnude umjesto sa špinatom možete napraviti i od drugog sitno nasjeckanog povrća, ali i bez ikakvog dodatka.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk