Sastojci:
- 400 g mladog špinata
- 700 g ricotte
- 100 g parmezana
- 6 jaja
- 1 žlica Vegete
- 1/2 žličice mljevenog Vegeta Maestro crnog papra
- 400 g Glatkog brašna Podravka
- brašno za oblikovanje gnudi
ZA UMAK:
- 300 g sjeckane rajčice s bosiljkom i origanom Podravka
- 1 žličica Vegete
- 1 žličica šećera
- 1 češanj češnjaka
- 1 žličica Vegeta Maestro original
Priprema:
- Špinat blanširajte 2 minute u kipućoj slanoj vodi.
- Ohladite ga pod vodom, ocijedite i ostavite u hladnjaku desetak minuta.
- Ricottu ocijedite ako ima viška tekućine i stavite u veću posudu.
- Dodajte nasjeckani ohlađeni špinat, parmezan, jaja, Vegetu, crni papar i dobro promiješajte. U smjesu dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete jednoličnu ljepljivu masu.
- Žlicom oblikujte okruglicu i uvaljajte je u brašno. Od ove količine tijesta dobiti ćete 25 – 30 komada.
- U velikoj posudi zagrijte vodu do vrenja, pa u nju stavite pripremljene okruglice. Kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu ( 3 – 5 minuta).
- Umak pripremite tako da zagrijete sjeckanu rajčicu, dodate Vegetu, šećer i potisnuti češnjak te pirjate toliko da dobijete umak.
Posluživanje:
Talijanske gnude sa špinatom poslužite s umakom i pospite parmezanom.
Savjet:
Gnude umjesto sa špinatom možete napraviti i od drugog sitno nasjeckanog povrća, ali i bez ikakvog dodatka.