

Sastojci
- 1 manji luk
- 1 velika mrkva
- 2 velika krumpira
- 2 srednje cikle
- 175 g crvenog kupusa
- 1 žlica Vegete
- 2 lista Vegeta Maestro lovora
- 1 žlica maslinova ulja
- 85 g Koncentrata rajčice Podravka
- ½ žlice octa
- ½ žličice šećera
- 2 češnja češnjaka
- sol
- ¼ žličice mljevenog Vegeta Maestro crnog papra
- 1 žlica nasjeckanog kopra
Priprema
- Luk i mrkvu sitno narežite, krumpir narežite na kockice, ciklu na štapiće, a kupus na rezance.
- U većoj posudi zagrijte 1,5 l vode, dodajte Vegetu, lovor i kupus. Kuhajte 20 minuta na laganoj vatri.
- U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje i popecite luk i mrkvu (oko 5 minuta) pa dodajte ciklu i popecite uz miješanje još 4 minute. Povrće dodajte u posudu s kupusom. Zatim dodajte krumpir i koncentrat rajčice.
- Kuhajte poklopljeno 20 minuta pa maknite s vatre i dodajte ocat, šećer, protisnuti češnjak, po potrebi sol i crni papar. Promiješajte i ostavite da odstoji 10-ak minuta.
Posluživanje
Pospite koprom i poslužite.
Savjet
Borscht možete držati u hladnjaku do pet dana, a u zamrzivaču do tri mjeseca.




